-->

Valnøddekage med brændte figner

Ingredienser:
  • ​240 g sukker 
  • 200 g blødt smør 
  • 4 æg 
  • 2 tsk. bagepulver
  • 250 g hvedemel 
  • 1 nip salt 
  • 75 g valnødder
  • 4 stk. Svansø Brændte Figner

Desuden

  • Flormelis
  • Græsk yoghurt
Tilberedning:

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

2. Pisk sukker og smør sammen med en elpisker i ca. 2-3 minutter til du har en luftig masse.

3. Pisk ét æg i ad gangen og sigt derefter bagepulver samt hvedemel og salt i.

4. Vend dejen godt sammen.

5. Tilsæt hele valnødder og rør dem i dejen.

6. Skær fignerne i små tern og vend ligeledes disse i dejen.

7. Kom dejen i en smurt springform og bag kagen i ca. 30-35 minutter. Tjek til kagen med en kødnål eller gaffel, for at se om den er gennembagt.

8. Lad kagen afkøle og vend den ud på et fad.

9. Drys med flormelis lige inden servering og servér med græsk yoghurt eller fuldfed creme fraiche.

Valnøddekage med brændte figner
Antal: 6-8 pers
Tid: 1 t
Sværhedsgrad: Middel
Print