-->

Flæskesteg med rødkålssalat og brun sauce

Ingredienser:
  • 1 mellemstor flæskesteg 
  • 8-10 hele peberkorn 
  • 4-5 hele nelliker 
  • 2 spsk. flagesalt 
  • ¼ rødkål 
  • 1 stor appelsin 
  • 1 spsk. hvidvinseddike 
  • 1 spsk. akaciehonning 
  • 1 spsk. olivenolie 
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 glas Svansø Økologisk brun sauce
Tilberedning:

Flæskesteg: 

1. Tænd ovnen på 180 grader, varmluft.

2. Rids flæskestegen, så der bliver ordentligt luft imellem sværene.

3. Kom godt med flagesalt på og gnid dette godt ind mellem sværene.

4. Kom peberkorn og nelliker imellem.

5. Giv stegen ca. 75-80 minutter. Lad stegen hvile minimum 20 minutter. Giv den eventuelt lidt grill inden servering, hvis du har problemer med at få sværene sprøde.


Rødkålssalat: 

6. Snit rødkålen fint og kom det i en skål.

7. Skær skallen af appelsinen og skær den i mindre stykker. Kom appelsinstykkerne op i skålen.

8. Kom eddike, honning samt olivenolie i skålen.

9. Smag til med salt og peber. Vend det hele godt sammen.

10. Lun saucen op i en gryde under konstant omrøring.

11. Servér flæskestegen med rødkålssalat og brun sauce til.

Flæskesteg med rødkålssalat og brun sauce
Antal: 4 pers
Tid: 1 t og 50 min.
Sværhedsgrad: Middel
Print