Tyrkisk linsesuppe

Ingredienser:

2 dl Svansø røde linser
1 stort løg
Svansø Olivenolie
2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
½ tsk. salt
100 g tomatkoncentrat
1 spsk. hakket mynte
8 dl grønsagsbouillon
2 dl græsk yoghurt (10%)

Tilberedning:

Linserne skylles godt i lunken vand.
Løget hakkes groft og svitses i lidt olivenolie, til det er klart. Hvidløgene presses og svitses kort sammen med løgene. Linser, hakkede tomater, salt, tomatkoncentrat og hakket mynte tilsættes og bringes i kog. Tilsæt bouillon, og lad suppen simre i 15 minutter under låg. Tilsæt evt. mere bouillon eller vand, hvis suppen synes for tyk. Server suppen med den græske yoghurt, pynt med lidt hakket mynte, og nyd groft brød dertil.


 

Tyrkisk linsesuppe
Antal: 4
Sværhedsgrad: Nem
Print