Søde Blåbærsnegle

Ingredienser:

Gærdej:
25g gær
1 dl. lunken mælk
1 spsk. Svansø Rørsukker
1 tsk. kanel
1 æg
100g blødt smør
275g hvedemel

Fyld:
40g blødt smør
1½ tsk. kanel
25g Svansø hasselnødder
150g revet marcipan
175g Svansø Økologisk Blåbær Marmelade
16 muffin-bageforme
 

Tilberedning:

Rør gær og mælk sammen, og tilsæt rørsukker, kanel, æg og smør.
Tilsæt til sidst melet, og ælt det hele godt sammen.
Lad dejen hæve lunt i 45 minutter.
Efter hævningen rulles dejen ud til ca. 30 x 50 cm.
Hak hasselnødderne groft, og rør dem sammen med det øvrige fyld.
Smør fyldet ud på dejen, og rul dejen sammen til en pølse.
Skær 16 skiver og placer dem i muffinsforme på en bageplade eller i en muffin-bageform.
Lad dem efterhæve i 15 minutter, inden de bages i ovnen ved 200° C i ca. 15-20 minutter, til de er gyldne.
De afkølede snegle pyntes efter fantasi og lyst med glasur, perlesukker og nøddestykker.
 

Søde Blåbærsnegle
Antal: 16 stk
Sværhedsgrad: Nem
Print