Salat af pomelo og forspirede solsikkekerner

Ingredienser:

175 g forspirede solsikkekerner
1 pomelo “fileterne”
1/2 rødt spidskål  
1 bdt. forårsløg, fint snittede (kun den lyse del) 

Marinade 
1/2 grøn finthakket chili  
saften fra 2 limefrugter
1/2 tsk honning
1/2 dl god tamari soya
1 dl Svansø olivenolie 
2 - 3 meget fint hakkede tørrede abrikoser  
1/2 bdt. frisk koriander, befriet for stilke og groft hakket

Tilberedning:

Skræl pomeloen, og pil den ud i filetter. Befri fileterne for den seje hvid hinde der omgiver kødet og bræk det ud i segmenter.
Fjern de yderste seje og evt beskadigede spidskålsblade. Fjern den seje stok og skær bladene i fine strimler. 

Rør ingredienserne til marinaden sammen og vend den med solsikkekernerne, det snittede kål, pomelo segmenter,
e snittede forårsløg og krydr omhyggeligt med salt og peber. Vend koriander i til allersidst. 

God som forret eller tilbehør til en hovedret. 

Salat af pomelo og forspirede solsikkekerner
Antal: 4
Print