Rosmarinbrød

Ingredienser:

50g gær
2 tsk. salt
5 dl lunken vand
Svansø fruttato olie
600g hvedemel
1 spsk. tørret rosmarin
Groft salt eller flagesalt

Tilberedning:

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt, ¾ dl olivenolie og melet lidt efter lidt.
Stil dejen til hævning i køleskabet i 45 minutter.
Hæld dejen over i en bradepande (25x35cm) beklædt med bagepapir og lad den efterhæve et lunt i en halv time.
Bland 1 spsk. olivenolie og 1 spsk. vand og dryp det ud over dejen sammen med rosmarin og salt.
Bages midt i ovnen ved 250 grader i 5 minutter og efterfølgende ved 200 grader i ca. 20 minutter.
Tag brødet ud af bradepanden og lad det køle af på en bagerist.
Drop smørret, men hæld i stedet ekstra FRUTTATO olie op i små skåle, og dyp brødet heri.
 

Rosmarinbrød
Antal: 4
Sværhedsgrad: Nem
Print