Rosinboller

Ingredienser:

50 g gær
5 dl minimælk
4 spsk sukker
1 æg
1 knsp. salt
100 g stenformalet mel (Brug evt. grahamsmel eller anden let grov type mel)
650-700 g hvedemel (mærk efter, den må ikke blive for tør)
1/2 tsk. salt
100 g smør i tern

Tilberedning:

Bland gær, mælk, sukker og æg sammen til gæret er opløst. I en skål blandes stenformalet mel, hvedemel og salt. De tørre ingredienser tilsættes til de våde og der røres rundt. Herefter tilsættes smør i tern og dejen røres godt. Til sidst tilsættes rosiner til dejen og der æltes hurtigt rundt. Dejen sættes nu til hævning et lunt sted med et fugtigt hviskestykke over i 1 time. Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, deles dejen op i små boller, placeres i en bradepande med 1 cm afstand. Herefter hæver de igen i 30 minutter, så de er hævet sammen. Bollerne pensles nu med sammenpisket æg og bages ved 200 grader i ca. 15-20 minutter. Når bollerne er færdigbagte,og let afkølede kan de nydes med masser af smør.

Rosinboller
Antal: 20 stk.
Sværhedsgrad: Nem