Ris ala mande

Ingredienser:

1½ dl. Svansø grødris
1 dl vand
7 dl sødmælk
2 spsk. Svansø rørsukker
2 spsk. vaniljesukker
50g Svansø mandler
¼ liter piskefløde

Tilberedning:

Kog risene 2 minutter i 1 dl. vand. Tilsæt mælken og varm op under omrøring. Lad risene koge i ca. 30 min. ved svag varme og jævnlig omrøring. Afhind mandlerne og hak dem groft. Når risengrødens konsistens er tilpas fast tilsættes sukker, vaniljesukker og de hakkede mandler.
Grøden stilles herefter til afkøling i køleskabet i minimum 4 timer.
Piskes fløden til skum og vend den forsigtig rundt i den afkølede grød.
Serveres med kold eller lun kirsebærsauce fra Skælskør Frugtplantage.

 

Ris ala mande
Antal: 6
Sværhedsgrad: Middel
Print