Quinoagrød med karamelliseret ferskner og lavendel

Ingredienser:

1 dl Svansø quinoa
2 dl Svansø havregryn, finvalsede
2 knsp. salt
2 ferskner
2 tsk. kokosolie 
2 spsk. hyldeblomstsirup eller anden sirup
4 tsk. spiselig, tørret lavendel
2 spsk. Svansø mandler
1-2 dl plantebaseret yoghurt
 

Tilberedning:

Skyld quinoaen og kom den i en gryde med 2 dl vand. Lad det koge op og skru da ned for varmen. Lad det småkoge i 10 minutter.

Skær ferskene ud i tynde både på 3-4 mm. Varm en pande med kokosolie. Kom ferskenskiverne på og svits dem af i 10 sekunder, før du tilføjer siruppen. Skru ned for varmen og lad det simre i 1 minut, før du vender skiverne og giver dem 30 sekunder på den anden side. Kom skiverne over på en tallerken, så de ikke suger yderligere fedtstof på panden.

Tilføj nu havregrynene og saltet til grøden og rør rundt. Lad det simre 5-6 minutter, indtil det har en god konsistens.

Kom grøden over i skåle og læg ferskenerne ovenpå. Hak mandlerne og kom dem ligeledes på sammen med yoghurten og lavendel.

Spis grøden mens den er varm.

Quinoagrød med karamelliseret ferskner og lavendel
Antal: 2
Tid: 20
Sværhedsgrad: Nem