Pandekager til hverdag og fest

Ingredienser:

4 dl kærnemælk
3 dl letmælk
1 dl øl
5 æg
1 spsk. Svansø rørsukker
½ tsk. flagesalt
Fintrevet skal fra en usprøjtet citron
Korn fra 1 vaniljestang
200-250 g hvedemel
Smør til stegning
Appelsinmarmelade med ingefær og vanilje
Ristede mandelsplitte

Tilberedning:

Rør kærnemælk, mælk, øl, æg, rørsukker, salt, citronskal og vaniljekorn godt sammen.
Tilsæt melet, mens du rører grundigt. Lad derefter dejen hvile et kvarters tid.
Steg pandekagerne gyldne og sprøde i smør på en varm pande.
Servér de varme pandekager med appelsinmarmeladen og lidt ristede mandelsplitter.

 

Prøv selv Anne Hjernøes originale opskrift på appelsinmarmelade

Pandekager til hverdag og fest
Antal: Ca. 20 stk
Sværhedsgrad: Middel
Print