Muffins med brændte figner

Ingredienser:

Muffins:
2,5 dl plantemælk 
1 spsk æbleeddike 
4 dl hvedemel 
3/4 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 dl smeltet plantebaseret smør
2 dl rørsukker
1 spsk vanilje ekstrakt 
1/2 tsk salt 

Frosting:
200g blødt plantebaseret smør
250g flormelis 
1 spsk vanilje ekstrakt 

Topping:
Hindbær
Passionsfrugt
Svansø Brændte figner

Tilberedning:

Tænd ovnen på 175 grader alm. ovn. Bland alle ingredienserne til muffinsene, bortset fra de brændte figner, i en skål og pisk med et piskeris, så dejen bliver ensartet. Fordel 12 muffinsforme på en bageplade og fyld dem alle halvt op med dej. Skær nu de brændte figner i halve eller kvarte (alt efter hvor store de er) og pres dem ned i dejen i hver muffinsform. Fordel herefter resten af dejen i formene og bag i ovnen i 20 minutter. Tjek om muffinsene er færdige ved at stikke en gaffel i dem. Hvis du kan trække gaflen ud, uden der hænger dej fast, er de færdige. Når de er færdigbagte, skal de køle helt af. Imens laves frostingen ved at piske ingredienserne dertil sammen, så det bliver en lækker creme. Når cremen er færdig, kommes den i en sprøjtepose og den sprøjtes ud på toppen af muffinsene. Slut af med at komme toppings på - halve brændte figner og hindbær. Pres lidt passionsfrugt ud over hver muffin.

Muffinsene kan holde sig et par dage på køl, men er bedst på førstedagen.

 

Muffins med brændte figner
Antal: 12 stk.