Luksus drømmekage med pecan- og kokos karamel

Ingredienser:

 

Redskaber: 22x22 cm kvadratisk kageform


Drømmekagedej:

  • 300 g Svansø rørsukker
  • 3 æg
  • 1 tsk vanilje
  • 2 dl mælk
  • 50 g smør
  • 250 g hvedemel
  • 3 tsk bagepulver

Pecan- og kokos karamel:

  • 125 g smør
  • 0,5 dl mælk
  • 250 g brun farin
  • 100 g Svansø kokosmel 
  • 50 g Svansø pecannødder i stykker 
Tilberedning:

Drømmekagedej

  1. Pisk en æggesnaps af æg, sukker og vanilje.
  2. I en gryde smeltes imens smør og mælk.
  3. Vend den varme flydende del i den ny luftigt piskede æggesnaps, så begge dele er samlet godt. Undgå at piske, men vend det blot sammen, så luften ikke forsvinder.
  4. I en anden skål blandes mel og bagepulver.
  5. Si melblandingen ned i den flydende del og vend melet sammen med de resterende ingredienser (igen uden at piske luften ud).
  6. Beklæd en kvadratisk bageform med bagepapir og hæld drømmekagendejen deri.
  7. Bag drømmekagen af første omgang ved 200 grader alm luft i ca. 10-12 minutter (til den har sat sig nogenlunde).
  8. Imens drømmekagen bager det første laves pecan og kokoskaramellen, som skal bages de sidste 5 minutter med drømmekagen.
     

Pecan- og kokos karamel

  1. Imens drømmekagen er i ovnen smeltes alle ingredienserne til pecan og kokos karamellen i en gryde til det får en flydende og karamelagtig konsistens.
  2. Når kagen har bagt i 10-12 minutter og den er gylden og let bagt tages den ud af ovnen.
  3. Pecan og kokos karamellen fordeles på drømmekagebunden i et jævnt (tykt) lag.
  4. Sæt drømmekagen tilbage i ovnen, og sæt den på varmluft 200 grader.
  5. Bag den til karamellen begynder at boble og blive let gylden (ca. 5 minutter).
  6. Tag den lækre luksus drømmekage ud af ovnen og afkøl den inden den skal skæres ud (karamellen har godt af at sætte sig).
  7. Opbevar den ved stuetemperatur til den skal serveres eller kom den på frys.

Velbekomme!

 

Luksus drømmekage med pecan- og kokos karamel
Antal: 9 stk
Sværhedsgrad: Nem