Koldthævede boller

Ingredienser:

15 g gær
5 dl vand
1 spsk. flagesalt
1 tsk. Svansø honning
500 g hvedemel
100 g durummel
Din favoritost
Havtornmarmelade med æble Lidt ristede mandelsplitter

Tilberedning:

Rør gær, vand, salt og honning sammen.
Tilsæt derefter melet gradvist, og rør til du har en god og sammenhængende dej.
Dæk skålen med plastikfolie eller et fugtigt viskestykke, og stil den i køleskabet natten over. Sæt bollerne på bagepapir på en bageplade, kom vand på hænderne, hvis dejen er meget våd og fedtet. Lad bollerne efterhæve i en halv time, og bag dem ved 200° C i ca. 16-18 minutter.
Når de er gyldne, og det lyder hult, når man banker i bunden af dem, så er de færdige.

Koldthævede boller
Antal: 12 stk
Sværhedsgrad: Nem
Print