Köfte med rissalat

Ingredienser:

400 g Svansø Himalaya ris
500 g hakket oksekød
1 æg
2 fed hvidløg
Revet skal af ½ citron
3 spsk. hakket persille
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. havsalt
Svansø olivenolie
75 g Svansø hasselnødder
75 g Svansø mandler
50 g Svansø solsikkekerner
50 g Svansø græskarkerner
1½ dl soja

Tilberedning:

Risene koges efter anvisningen på posen, og vandet sies fra. Risene afkøles i en serveringsskål.
Rør kødet godt sammen med æg, presset hvidløg, citronskal, persille, koriander, spidskommen og havsalt. Form farsen til 8 aflange frikadeller, og steg dem på alle sider i olivenolie på en pande.
Nødder og kerner ristes på en pande i en smule olivenolie. Halvdelen af sojaen tilsættes, og ved høj varme og omrøring koges sojaen ind til den har glaseret nødder og kerner.
Nøddeblandingen fordeles over risene og den anden halvdel af sojaen hældes over ris og nøddeblanding.
Retten serveres evt. med stegte rodfrugter.

 

Köfte med rissalat
Antal: 4
Sværhedsgrad: Middel
Print