Kernestykker

Ingredienser:

10g gær
5,5 dl. koldt vand
150g fuldkornshvedemel
400g hvedemel
1 tsk. havsalt
1 spsk. Svansø olivenolie
1 tsk. Svansø honning
50g Svansø græskarkerner
50g Svansø hørfrø
50g Svansø Solsikkekerner

Tilberedning:

Udblød gæren i det kolde vand.
Tilsæt mel, havsalt og olivenolie og honning og rør dejen godt rundt i 5-10 minutter.
Dejen skal være både våd og klæbrig.
Tilsæt kernerne og rør 1-2 minutter ekstra.
Fordel dejen i 2 fryseposer, og stil dem i køleskabet.
Når dejen har langtidshævet 12 timer i køleskabet, tages den ud og ovnen tændes på 275 grader.
Der klippes 3-4 cm af det ene hjørne på fryseposerne, og igennem hullet klemmes bollerne ud på en bageplade.
Bollerne drysses med lidt ekstra kerner/frø og bages 8 minutter ved 275 grader.
Herefter skrues ovnen ned på 225 grader og bollerne bages færdige i ca. 15 minutter til de er gyldne.

Kernestykker
Antal: 12 stk
Sværhedsgrad: Middel
Print