Hummus med soltørrede tomater

Ingredienser:

125 g Svansø tørrede kikærter

1 glas Svansø Soltørrede Tomater

2 spsk. citronsaft

2 fed hvidløg

½ dl kogevand fra kikærterne

2 spsk. creme fraiche

1 tsk. havsalt

Lidt persille

Gulerødder

Bladselleri

 

Tilberedning:

Kikærterne opblødes i vand i 24 timer.

Hæld derefter vandet fra, og kog dem i nyt vand under låg i 45 minutter.
Hæld kogevandet fra, men gem 1 dl, og lad kikærterne køle helt af.
Dræn de soltørrede tomater let for olie.
Blend kikærter, soltørrede tomater, citronsaft, hvidløg, kogevand, creme fraiche og havsalt i en foodprocessor eller med en kraftig stavblender.
Smag til med ekstra salt, citron eller hvidløg, og evt. mere kogevand hvis der er behov for det.
Hæld hummusen over i en serveringsskål, og pynt med grofthakket persille.
Servér med friske grønsagsstave af gulerod og bladselleri.

 

Hummus med soltørrede tomater
Antal: 4
Sværhedsgrad: Nem
Print