Hummer med Aioli

Ingredienser:

1 dl havsalt
1 spsk. paprika
2 levende hummere á 600 g
1 frillice salathoved
1 moden mango
1 granatæble
1 bdt. frisk dild
1 citron
2 glas Svansø Aioli
Groft brød

Tilberedning:

Fyld en stor gryde op med vand og bring det i kog. Tilsæt havsalt og paprika. Afliv hummerne med et stik med en kniv ned i skallen bag øjnene. Kog hummerne i 12-15 minutter, og skyl dem efterfølgende i koldt vand, hvorefter de lægges på køl. Når hummerne er kolde løsnes kødet fra skallen og anrettes på tallerkener sammen med salat, mango, granatæble, dild og citron. Serveres sammen med groft brød og masser af aioli.
Et glas kølig Chablis vil gøre sig godt til hummeren!

Med respekt og kærlighed for den gode smag, har vi rørt vores aioli af ægte mayonnaise blandet med hvidløg, rørsukker og en smule eddike. Den gør sig godt til et væld af danske og udenlandske livretter. Prøv den sammen med friskkogt hummer, og drøm dig hen under sydligere himmelstrøg. Velbekomme!

Hummer med Aioli
Antal: 4
Sværhedsgrad: Middel
Print