Grøn gaspacho og avocado stegt med forspirede solsikkekerner

Ingredienser:

2 avocadoer 
2 - 3 spsk forspirede solsikkekerner 
2 agurker
1 håndfuld basilikum 
1/2 håndfuld mynte 
1 håndfuld bredbladet persille 
2 økologiske lime 
1/2 dl Svansø jomfru olivenolie 
1/2 dl vand 

Tilberedning:

Halver de 2 avocadoer, fjern stenene og skær lidt af bunden af og gem kødet. Krydr skærefladen på avocadoerne med saltflager,
riv den grønne skal af den ene lime over, drys med solsikkekerner og tryk dem lidt ned i overfladen på avocadoerne. 

Skræl den ene agurk, flæk den, skrab kernerne ud og gem det. Skær kødet i skiver på tværs.
Kom det i en si og drys med 1/2 tsk salt, så vandet bliver trukket ud.

Blend den anden agurk med skræller og kerner, bunden af avocadoerne, de friske krydderurter, den grønne skal af
den anden lime, saften af begge lime, vandet samt olivenolien. Smag omhyggeligt til med salt og peber.

Lad gaspachoen trække en halv time i køleskabet. Si den før brug.

Umiddelbart før serveringen steges avocadoerne med solsikkekerne nedad i lidt smør eller oliven- 
olie. Anret dem i midten af 4 dybe tallerkner, top op med agurkestykkerne og hæld suppen omkring og pynt med 
lidt af krydderurtebladene. 

Velegnet som forret.

Grøn gaspacho og avocado stegt med forspirede solsikkekerner
Antal: 4
Print