Cremet boghvede og græskar med chorizo

Ingredienser:

1 Hokkaido el. Butternut græskar, skrællet, halveret og befriet for kernerne (ca 500 g tern) 
150 g forspiret boghvede 
100 g god chorizo 
1 skalotteløg, pillet 
1 fed hvidløg, pillet
1/5 rød chili befriet for kerner og stilk og skåret i mindre stykker 
Saften af en 1/2 citron 
1/2 bdt. snittet purløg 
3 spsk Svansø olivenolie 

Tilberedning:

Tag den ene halvdel af græskarret og skær det i grove tern. Varm en gryde op med olivenolien, sauter heri først hvidløg samt chili et par minutter.
Tilsæt de grove græskartern og sauter dem yderligere et par minutter. Tilsæt citronsaften samt 4 dl vand. Skru ned for varmen, læg låg på kasserollen
og kog græskarternene helt møre. Blend dem herefter til en helt glat, ikke for tyk pure.

Skær det resterende halve græskar i fine tern. Skær ligeledes chorizo’en og de pillede skalotteløg i fine tern og sæt dem over i en klat smør og giv dem
et par minutter ved moderat varme inden græskarternene tilsættes sammen med boghvedekernerne. Krydr med salt og peber og dæk med græskarpureen, som ikke må være for tyk.
Giv den evt et skvæt vand, hvis den er lidt for tyk. Kog tern og chorizo i den tynde græskarpure til tern og boghvedekerner er møre i ca. 10 min.
Smag til med salt og peber samt evt lidt mere citronsaft. Vend snittet purløg i og server!

God som forret eller tilbehør til en hovedret. 

 

Cremet boghvede og græskar med chorizo
Antal: 4
Print