Citron og birkes snurrer

Ingredienser:

Dej:
25 g gær
2,5 dl letmælk
1 stort æg eller 2 små
1,5 spsk Svansø rørsukker
475-525 g mel (mærk efter om dejen samler sig)
4 tsk Svansø blå birkes
1/4 tsk. salt
50 g smør
 

Remonce:
200 g smør
200 g Svansø rørsukker
200 g marcipan
2 tsk. vaniljesukker
Revet skal fra 1 citron
Saft fra 1/2 citron
2 tsk. Svansø blå birkes
 

Cremet frosting:
200 g neutral flødeost
100 g flormelis
1 tsk.Citronskal (smag til)
1 tsk.Citronsaft (smag til)

Tilberedning:

Dej:
Opløs gæret i mælken og tilsæt sukker og æg. Tilsæt nu 300 g mel og rør til dejen er meget blød. Tilsæt herefter de resterende 150-200 g inkl. birkes (mærk efter hvor meget mel dejen skal have - den må ikke blive for tør). Rør dejen til den samlet sig og tilsæt derefter smøret i tern. Ælt dejen til den slipper kanterne og smør er fordelt. Lad dejen hæve ved stuetemperatur i 1 time med husfilm over skålen. Imens kan remoncen laves

Remonce:
Bland smør, sukker, vaniljesukker og marcipan sammen til en cremet konsistens. Tilsæt derefter revet citronskal og blå birkes og lad den hvile ved stuetemperatur til den skal smøres på dejen.

Samling og bagning af citron og blå birkes snurrer:
Rul dejen ud til et rektangel og smør remonce på dejen. Fold nu den ene del over den anden, så du har halvdejen af dejen. Skær herefter strimler af dejen og sno de lange strimler - først om sig selv og bagefter om dine fingre. Placer snurrerne på en badeplade med bagepapir og lad dem hæve under et viskestykke i 30 minutter. Når de er færdighævede bages de ved 190 grader almindelig luft i 15-17 minutter til de er gyldne. Når de er færdigbagte, afkøles de let inden frostingen kommer på.

Cremet frosting:
Bland alle ingredienserne sammen og kom på de lækre snurrer. De kan nu serveres

Citron og birkes snurrer
Antal: 16 stk.
Sværhedsgrad: Nem