Brownies

Ingredienser:

100g økologisk hvedemel
¼ tsk. havsalt
4 spsk. økologisk kakaopulver
½ tsk. økologisk bagepulver
50g Svansø økologiske valnødder
2 øko. æg
175g Svansø økologisk rørsukker
1 tsk økologisk vaniljesukker
1 dl Svansø økologisk olivenolie

Overtræk:
100g økologisk mørk chokolade
2 spsk. Svansø økologisk olivenolie

Tilberedning:

Bland mel, salt, kakao, bagepulver og valnødder i en skål.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse i en anden skål. Pisk olien i og rør de tørre ingredienser i lidt efter lidt.
Beklæd en firkantet form (20x20cm) med bagepapir, og hæld dejen heri. Bag kagen midt i ovnen ved 150 grader i ca. 40 minutter.
Lad kagen afkøle i formen på en bagerist i en time.

Overtræk og pynt:
Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
Rør olien i chokoladen og lad den køle lidt af.
Fordel overtrækket jævnt ud over den afkølede kage.
Pynt evt. med 25g hakkede valnødder.
 

Brownies
Antal: 12
Sværhedsgrad: Middel
Print