Boghvede "Tabouleh"

Ingredienser:

150 g forspirede boghvedekerner omhyggeligt skyllede 
2 modne bøf tomater 
1/2 agurk  
1 rødløg
1 rød peberfrugt, befriet for kerner og stilk  
1 gul peberfrugt, befriet for kerner og stilk   
1 bdt bredbladet persille, bladene plukket og omhyggeligt vasket.  
2 fed hvidløg, pillede 
1/2 dl Svansø olivenolie 
1/2 håndfuld mynte 
Citronsaft

Tilberedning:

Skær tomaterne i 6 både. Fjern skræl og kerner og pres saften fra kernerne over i en lille kasserolle gennem en si.

Kom de skyllede kerner i gryden og fyld op med vand. Tilsæt lidt salt, krydderurtebundtet, det ene fed hvidløg og
kog boghvedekernerne ved svag varme i ca 10 min. 

Skær tomatkødet, agurk, rødløg samt peberfrugter i tern. 
Hak hvidløg og persille fint . Vend det hele sammen med finthakket mynte og smag til med salt, peber, citronsaft og olivenolie. 

God som forret eller tilbehør til en hovedret. 

Boghvede
Antal: 4
Print