Blondie med brombær, nødder og rosmarin

Ingredienser:

Blondiestykker: 
125 g smør
125 g hvid hakket chokolade 
190 g økologisk Svansø rørsukker
3 æg
100 g hvedemel
50 g Svansø mandelmel
1/4 tsk. natron
75 g økologiske Svansø hasselnøddekerner
0,5 tsk. citronskal

Brombærsirup (til frosting)
150 g brombær
50 g sukker
1 tsk. vaniljesukker
Saft fra en halv citron (gem skallen til frosting)
2 spsk. vand
1 stort kvist rosmarin

Brombær og rosmarin frosting:
200 g smør
400 g flormelis
Skal fra en halv citron
Hjemmelavet sirup fra brombærgrøden
 

Tilberedning:

Blondiestykker:
Start med at smelte smøret i en gryde. Kom den hakkede hvide chokolade ned til det smeltet smør, og rør chokoladen deri.
Dernæst tilsættes sukker til smør/chokolade og det røres sammen til det får en samlet konsistens.Tilsæt æg til sukkermassen og rør sammen.

I en skål blandes mel, mandelmel og natron som efterfølgende sies ned i den våde masse. Riv citronskal i kagedejen. Tilsæt hakkede hasselnødder.
Bag blondiebunden ved 175 grader i 22-25 minutter og lad den køle helt af, inden bunden skæres ud i stykker og frostingen sprøjtes på

Brombærsirup:
Kom brombær, sukker, vand, vaniljesukker, rosmarin og citronsaft i en gryde. Når bærerne er kogt ud blendes massen med en stavblender.
Si brombærgrøden igennem en si, så du kan bruge brombærsiruppen til frostingen. Lad brombærsiruppen køle helt af inden den blandes med frostingen

Brombærfrosting:
Pisk smør til en lys og luftig masse. Tilsæt flormelis og pisk videre til det bliver lyst og luftigt.
Tilsæt den hjemmelavede brombærsirup og citronskal til frostingen og pisk rundt til massen får en flot lyserød farve. Kom brombærfrostingen i en sprøjtepose med en tyl.

Samling af blondie med brømbær, nødder og rosmarin:
Skær blondiebunden ud i aflange stykker. Sprøjt dutter med brombærfrosting. Halvér friske brombær og placer dem på frostingen med frisk rosmarin.

Server med det samme eller opbevar på køl indtil.

Velbekomme!

Blondie med brombær, nødder og rosmarin
Antal: 8
Sværhedsgrad: Middel
Print