Blåbærtærte med sesam og flødebolleskum

Ingredienser:

Redskaber: Perforeret forme 8 cm diameter, termometer, rund tyl, sprøjtepose

Tærtebund med sesam:

  • 50 g rørsukker (Svansø)
  • 125 g hvedemel
  • 130 g smør
  • 3 spsk sesamfrø (Svansø)
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1 æggeblomme

Blåbærchokolade:

  • 1 husblas
  • 130 g blåbær (frosne eller friske)
  • 2 spsk sukker
  • saft fra 1/2 appelsin eller anden citrusfrugt
  • 100 g hvid chokolade

Flødebolleskum:

  • 225 g sukker
  • 2 spsk glukose sirup
  • 2 tsk vaniljepasta
  • 1 dl vand
  • 3 æggehvider (svarende til ca. 90 g)
  • 1,5 spsk sukker

Pynt:

Blomster fra Rød skovsyre 

Tilberedning:

Tærtebund med sesam:

  1. I en skål kommes rørsukker, mel, vanilje og sesam som blandes sammen.
  2. Tilsæt herefter det kolde smør i tern, og lad ingredienserne røre sammen indtil de opnår en smuldret konsistens.
  3. Tilsæt æggeblommen og rør til dejen har samlet sig.
  4. Kom dejen mellem to stykker bagepapir let drysset med mel.
  5. Rul dejen ud til ca. 0,5 cm tykkelse og sæt den på køl i 10-15 minutter.
  6. Udstik dejen til tærteringene og beklæd siderne, ved at skære små strimler passende til højden på ringen (skær eventuelt overskyende af efter dejen er sat i formen).
  7. Bag tærtebundene (evt. med kerner i bunden med bagepapir for at undgå at bunden popper op) ved 200 grader i ca. 10-12 minutter - til gyldne.
  8. Gentag med alle, dernæst afkøl bundene og lav blåbærchokolade imens.

Blåbærchokolade:

  1. I en gryde kommes blåbær, appelsinsaft og sukker, som koges til blåbær er helt bløde og udkogt.
  2. Imens udblødes husblas i en skål med vand.
  3. Når blåbær er kogt godt igennem 10-15 minutter tages den af varmen.
  4. Husblas tilsættes blåbærgrøden.
  5. Kom chokolade i en ny skål, hvorefter den varme blåbærgrød hældes over.
  6. Bland blåbærgrød og chokolade med hinanden.
  7. Lad blåbærchokoladen afkøle let inden tærteformene fyldes.
  8. Fyld hver tærtebund med blåbærchokolade med et par milimeter til tærtekanten.
  9. Sæt tærterne på køl indtil blåbærchokoladen har sat sig (1-2 timer).

Flødebolleskum:

  1. Når tærtebundene er helt afkølet kan flødebolleskummet laves.
  2. Kom sukker, glukose sirup, vand og vaniljepasta i en gryde.
  3. Lad sukkermassen koge ved mellem varme indtil det opnår en temperatur på 117 grader.
  4. Imens piskes æggehvider med 1,5 spsk sukker til de er lyse og luftige (2-3 minutter).
  5. Når sirup har den rette temperatur tilsættes den æggehviderne under kraftig piskning.
  6. Pisk flødebolleskummet til det er nedkølet og har en sej konsistens.
  7. Kom flødebolleskummet på en sprøjtepose med en rund tyl.
  8. Sprøjt flødebolleskum på blåbærtærterne og pynt med blomst fra rød skovsyre.
  9. Server med det samme eller opbevar på køl inden.

Velbekomme!

 

Blåbærtærte med sesam og flødebolleskum
Antal: 9 stk
Sværhedsgrad: Middel