Bananmuffins
Ingredienser:
Tilberedning:
25g smør
3 æg
150g Svansø rørsukker
2 tsk vanillesukker
2 bananer
3 dl creme fraiche
300g hvedemel
2 tsk bagepulver
2 spsk friskpresset citronsaft
12g Svansø frysetørrede blåbær
Pynt:
75g mørk chokolade
Smelt smørret i en gryde. Pisk æg,
sukker og vanillesukker lyst og luftigt. Skræl bananerne og mos dem.
Kom bananmos, creme fraiche, citronsaft og det letafkølede smør i æggeblandingen. Bland mel, bagepulver og 2/3 af de frysetørrede blåbær sammen og vend det i blandingen. Hæld dejen i 12 smurte muffinsforme - ca. 3/4 dl dej pr. form. Bag kagerne midt i ovnen ca. 35 min. ved 200 grader. Lad de bagte muffins køle lidt af i formene - og vend dem herefter ud. Server dem lune med smeltet chokolade og resten af de frysetørrede bær.