Bananmuffins - Vegansk
300 g mel
150 g rørsukker, Svansø
50 g blå birkes, Svansø
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
0,5 tsk. salt
2 dl plantemælk
2 spsk. citronsaft
3 store modne bananer
3,5 spsk. olie, Svansø
2 spsk. æblemos
2 spsk. vaniljeekstrakt
3 spsk. knuste hørfrø, Svansø
9 spsk. vand, kogende
40 g hasselnøddeflager, Svansø
-
Forvarm ovnen til 180 grader og find dine muffinsforme frem.
-
Bland mel, rørsukker, blå birkes, bagepulver, natron, og salt sammen i en stor skål.
-
I en ny skål blandes plantemælk og citronsaft – lad blandingen trække i et par minutter, til mælken tykner.
-
I en blender kommes bananer, olie, æblemos, vaniljeekstrakt samt blandingen af plantemælk og citronsaft. Blend massen til der ikke er flere bananstykker.
-
Hæld den flydende bananmasse i den store skål mede alle de tørre ingredienser, og pisk godt sammen.
-
Lav nu et hørfrø æg ved at blande dine knuste hørfrø (gøres nemt i en mini blender eller morter) sammen med kogende vand. Lad blandingen trække i et par minutter, til al væsken er optaget.
-
Tilføj dit hørfrø æg til dejen, og rør endnu engang dejen godt sammen, til der ikke er flere klumper.
-
Hak den mørke chokolade og hasselnødderne og vend i dejen med en dejskraber.
-
Hæld dejen i bageformen og bag kagen i ovnen i godt 20 – 30 minutter. Tjek gerne om dejen slipper med ene kniv eller strikkeepind.
-
Lad kagen køle af inden servering – velbekomme