Abrikosboller

Ingredienser:

10g gær
4 dl koldt vand
100g Svansø 100% Frugt Abrikosmarmelade
2 tsk. havsalt
350g hvedemel
150g fuldkornshvedemel
2 tsk. citronsaft
50g tørrede abrikoser
50g Svansø Hasselnødder
 

Tilberedning:

Udblød gæren i vandet, og tilsæt abrikosmarmelade, salt, hvedemel, fuldkornshvedemel og citronsaft.
Rør dejen rundt med dejkroge i mindst 5 minutter.
Hak de tørrede abrikoser og hasselnødderne, og tilsæt dem til dejen.
Rør rundt i dejen i yder-
ligere 5 minutter.
Hæld dejen op i 2 store fryseposer, og lad dejen hæve koldt i 12 timer.
Efter endt hævning klippes der hul i hjørnet på poserne, og dejen klemmes ud til boller på en bageplade.
Drys dem med lidt fuldkornshvedemel.
Bag først bollerne ved
275° C i 8 minutter.
Skru ned på 220° C og bag videre i ca. 15-17 minutter.
Tag bollerne ud på en bagerist, og lad dem dampe lidt af.
 

Abrikosboller
Antal: 10 stk
Sværhedsgrad: Middel
Print